ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (IN ENGLISH)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΥΣΣΑΣ | Ξενιτεμένα Τραγούδια (08-08-2023)

Ο 3ος προσωπικός δίσκος για τον Γιάννη Φύσσα με 13 νέα τραγούδια Κυκλοφορεί από την Hybrid Soundworks Inc.

#ModernGreekFolk   #EntehnoLaikoRok   #XenitemenaTragoudia

Τραγούδια που ανατρέπουν τα όρια μεταξύ σύγχρονου λαϊκού, ελληνικής παράδοσης και δυτικών τονικοτήτων. Από τον Καναδά στην Ελλάδα με αγάπη. 

Έχοντας μεταναστεύσει στον Καναδά το 1981, ο Γιάννης βρήκε ένα νέο σπίτι, διατηρώντας την ουσία των ελληνικών ριζών του. Πέντε χρόνια παγκόσμιας στούντιο εργασίας ξεδιπλώνονται στον δίσκο “Ξενιτεμένα Τραγούδια”, ενώνοντας μουσικούς από τον Καναδά, το Μεξικό, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γαλλία και την Κύπρο. Μέσα σε αυτό το μουσικό αφήγημα υπάρχουν δεκατρία κομμάτια, καθένα από τα οποία πλέκεται με ευαισθησία με κοινωνικοπολιτικά θέματα που αντηχούν βαθιά. Συνδυάζοντας δυτικές και ελληνικές μουσικές αποχρώσεις, ο Γιάννης δημιουργεί μια ξεχωριστή ακουστική εμπειρία που ασαφώς ανατρέπει τα όρια μεταξύ του Σύγχρονου Λαϊκού, της Ελληνικής Παράδοσης και των Δυτικών τονικοτήτων.

Η καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη αρχίζει το 1992, όταν ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στο Βανκούβερ του Καναδά. Μέσα στα χρόνια, φρόντισε να εξελίξει τα ταλέντα του ως τραγουδοποιός, παραγωγός και ηχογραφημένος καλλιτέχνης, βελτιώνοντας τις δεξιότητές του σε διάφορα στούντιο ηχογραφήσεων και έργα. Σημαντικά, το 2006 τα ταλέντα του βρήκαν έκφραση στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, όπου  διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο ως Σχεδιαστής Ήχου σε κορυφαίες εταιρείες όπως η Electronic Arts και αργότερα στήν Fuzzy Wuzzy Games Inc. έως το 2015. Οι ηχητικές του συνεισφορές εμπλούτισαν παιχνίδια που σημείωσαν εντυπωσιακές πωλήσεις, υπερβαίνοντας τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

“Ξενιτεμένα Τραγούδια”, εξερευνά ένα συναίσθημα που οι λέξεις προσπαθούν να αποτυπώσουν. Ο δίσκος συνοψίζει τη βαθιά επιθυμία και σύνδεση με τις ρίζες ενός ανθρώπου, ένα συναίσθημα που εκτιμάται από μια παγκόσμια κοινότητα που αριθμεί τα επτά εκατομμύρια Έλληνες που ζουν διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο.

Κυκλοφόρησε στις 8 Αυγούστου 2023 στο  Bandcamp / Youtube / Spotify / Apple Music / Amazon Music 

linktr.ee/yfyssas

 

Τύπος  /  Άρθρα / Κριτικές: 

Τύπος  /  Άρθρα / Κριτικές (Στα Αγγλικά):